Met trots introduceren wij de Calstar® ECO-Line!

De Calstar® ECO-Line is ontwikkeld met specifieke focus op gebruiksgemak, hoge opbrengst en gezondheid voor mens en milieu. Behalve gemak en efficiëntie bij verwerking, is het vandaag de dag in toenemende mate belangrijk om eventuele negatieve langetermijneffecten van afbouwproducten te minimaliseren, zo niet geheel weg te nemen. De gezondheid van zowel de verwerker als de bewoner staan hierbij uiteraard voorop, maar er dient ook rekening te worden gehouden met een eventuele impact op het milieu. Met al deze facetten is rekening gehouden tijdens de ontwikkeling van de revolutionaire Calstar® ECO-Line van Tri-al B.V.

Door alleen gebruik te maken van milieuvriendelijke grondstoffen, zijn alle producten in de Calstar® ECO-Line vrij van schadelijke stoffen en hypoallergeen en daarmee uitermate geschikt voor toepassing in meer gevoelige omgevingen, zoals ziekenhuizen, zorginstellingen en kinderdagverblijven.

Het gebruiksgemak van de producten is uiteraard niet uit het oog verloren tijdens de ontwikkeling. Alle producten in de Calstar® ECO-Line zijn lichtgewicht en gemakkelijk op verschillende manieren te verwerken. Naast het rechtstreeks met de hand aanbrengen kunnen alle producten ook airless worden verspoten, zodat met maximale efficiëntie kan worden gewerkt.

In kant en klare afbouwproducten worden zogenaamde biocides toegevoegd om zodoende de houdbaarheid van deze producten te garanderen. Deze stoffen zijn bedoeld om schadelijke organismen welke bijvoorbeeld schimmelvorming kunnen veroorzaken, te doden en zijn daarom giftig en zeer schadelijk voor het milieu. Ook wordt vaak gebruik gemaakt van titaandioxide om pasteuze en vloeibare producten de bekende witte kleur te geven. Titaandioxide staat op dit moment bij het Europees chemisch agentschap (ECHA) geclassificeerd als zijnde verdacht van carcinogeniteit (H351). Bij de ontwikkeling van de Calstar® ECO-Line is daarom zeer bewust gekozen om deze grondstoffen niet te verwerken in onze producten. Calstar® ECO-Line is geformuleerd op basis van industriële restmaterialen en de unieke LCSA-Technology®, welke de toevoeging van additionele conserveermiddelen en witmakers onnodig maakt.

Dit alles zorgt ervoor dat we met de revolutionaire Calstar® ECO-Line een nieuw duurzaam decennium kunnen inleiden.